ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΑΓΚΑΘΙΑ

O Μαχμούντ Αμπντέλ Ρασούλ, παιδί δεύτερης γενιάς μεταναστών από το Σουδάν, διακόπτει εντελώς την καριέρα του ως ιατρός κι εθελοντικά διοργανώνει καλλιτεχνικές, αθλητικές δραστηριότητες και μαθήματα ελληνικών για πρόσφυγες με στόχο την καλύτερη ένταξή τους στην Ελληνική κοινωνία.

 

Δημιουργική ομάδα:

Mohammed Abdel Rasul

Σκηνοθεσία: Πέτρα Τερζή

Δημόσιες σχέσεις: Dhafer Hamdi 

Α΄ Κάμερα: Νεκτάριος Σουλδάτος

Β΄ Κάμερα: Λία Μυριδάκη

Ήχος: Ιάσονας

Επεξεργασία σεναρίου: Αριστοτέλης Τερζής - Αβραάμ

Φωτογραφία: Βαγγέλης Ζουρίδης

Μοντάζ: Σανάη Μανουσαρίδη

Σύμβουλος Σκηνοθεσίας/Σεναρίου: Βασίλης Λουλές

 

Συνέντευξη Σκηνοθέτη:

Το μήνυμα που θέλω να μεταδώσω, μέσα από τη νέα μου ταινία, είναι ότι αξίες και συναισθήματα όπως φιλία,  συνεργασία, συνεισφορά, αγάπη για τον συνάνθρωπο και ευγνωμοσύνη, είναι αρετές που διέπουν τα παιδιά προσφύγων, μεταναστών και ντόπιων στη σημερινή Ελλάδα. Αυτές οι αρετές είναι τα συστατικά για την αποδοχή της διαφορετικότητας, για καλύτερη ένταξη, επιβίωση και συνύπαρξη όλων μας. Η δύναμη της φιλίας των παιδιών μεταξύ τους και η χωρίς εμπόδια (“αγκάθια”) έκφραση των αγνών συναισθημάτων, είναι ο πυρήνας για τη παγκόσμια ειρήνη.

Με αυτό το σκεπτικό και με την επιθυμία να κινηματογραφήσω παιδιά και πρόσφυγες σε μονογονεϊκές οικογένειες μέσα από τις δράσεις του παιχνιδιού και της ζωγραφικής γνώρισα τον Μαχμούντ Αμπντέλ Ρασούλ. Ο Μαχμούντ, παιδί δεύτερης γενιάς μεταναστών από το Σουδάν, διέκοψε εντελώς την καριέρα του ως ιατρός κι εθελοντικά διοργανώνει καλλιτεχνικές και αθλητικές δραστηριότητες και μαθήματα Ελληνικών για πρόσφυγες με στόχο την καλύτερη ένταξή τους στην Ελληνική κοινωνία.