ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ ΗΛΙΑΣ

Συνεργάσθηκε με την  τηλεοπτική σειρά «ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ» καθώς και άλλες ακόμη, σκηνοθετώντας ντοκιμαντέρ για την ΕΡΤ.  Ταυτόχρονα δραστηριοποιείται ως ιστορικός του κινηματογράφου και του ντοκιμαντέρ, μέσα από την οργάνωση και επιμέλεια κινηματογραφικών εκδηλώσεων, ημερίδων, άρθρων και προβολών, γύρω από το ευρωπαϊκό και το ελληνικό  σινεμά. Επί μια πενταετία ήταν υπεύθυνος προγράμματος σε κινηματογραφικές λέσχες της Αθήνας.Γεννήθηκε το 1968.  Από το 1992 μέχρι το 1995 εργάσθηκε ως βοηθός στον κινηματογράφο, δίπλα στους Παντελή Βούλγαρη και Γιώργο Καρυπίδη. 


Παράλληλα με την δραστηριοποίησή του στον προγραμματισμό κινηματογραφικών λεσχών και αρθρογραφίας πάνω στον κινηματογράφο, προχώρησε στην πραγματοποίηση δυο ταινιών μικρού μήκους μυθοπλασίας(που βραβεύθηκαν και προβλήθηκαν σε σειρά διεθνών φεστιβάλ) και ενός μικρού μήκους ντοκιμαντέρ.

Έχει ασχοληθεί συστηματικά με την αναζήτηση και προβολή των σημαντικών ταινιών(γνωστών και μη) του Ευρωπαϊκού κινηματογράφου, διαθέτοντας ένα από τα πληρέστερα αρχεία κινηματογραφικών ταινιών στην χώρα μας.

Έχει πραγματοποιήσει σημαντικό αριθμό ντοκιμαντέρ πάνω στο θέατρο, κινηματογραφώντας ο ίδιος επι μακρό χρονικό διάστημα ηθοποιούς ή παραστάσεις, σε μια προσπάθεια να αποτυπωθούν τα ιδιαίτερα συστατικά της θεατρικής διαδικασίας και της ψυχοσύνθεσης των ανθρώπων του.

Συνολικά μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει περίπου πενήντα ταινίες ντοκιμαντέρ, τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας.