ΟΔΟΣ ΑΜΟΡΓΟΥ, ΑΘΗΝΑ

Η Κορίνα, μεσίτρια ακινήτων σε μια ήδη δοκιμαζόμενη από την ελληνική κρίση αγορά, ανέλαβε αφιλοκερδώς να βρει κατοικία σε οικογένειες Σύρων προσφύγων. Μεσολάβησε ώστε να βρεθούν τα απαραίτητα μέσα για τη διαβίωση των ανθρώπων αυτών, ενώ στέκεται υλικά και ηθικά δίπλα τους όλο αυτό το διάστημα. Ελπίζει και περιμένει να τελειώσει όλη αυτή η δοκιμασία της προσφυγιάς, όπως κάποτε έγινε και για τους παππούδες της, πρόσφυγες από τον Πόντο. Πιστεύει ότι, στην ιστορία που επαναλαμβάνεται, οφείλουμε να στεκόμαστε αρωγοί στον συνάνθρωπο, «να ευεργετούμε και να ευεργετούμαστε».

Δημιουργική ομάδα:

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Ρόρρης

Μοντάζ: Δημήτρης Ρόρρης

Σύμβουλος Σκηνοθεσίας/Σεναρίου: Γεράσιμος Ρήγας

Τεχνικός Σύμβουλος: Δανάη Μανουσαρίδη

 

Συνέντευξη Σκηνοθέτη

Το κεντρικό πρόσωπο του βίντεο που γύρισα είναι η Κορίνα, ένας συνάνθρωπος μας που δεν εμπλέκεται επαγγελματικά ούτε καν εθελοντικά σε κάποια οργανωμένη δομή υποδοχής προσφύγων, είναι όμως ένας άνθρωπος που όταν η μοίρα της διασταυρώθηκε με αυτή μιας οικογένειας προσφύγων, δεν προσπέρασε με τη δικαιολογία «δεν είναι δική μου δουλειά».

Και μόνο ότι γνώρισα την Κορίνα με γεμίζει αισιοδοξία και ελπίδα για το συνάνθρωπο, ότι υπάρχει κρυμμένη καλοσύνη και γενναιοδωρία στη δοκιμαζόμενη κοινωνία μας.

Η ανιδιοτελής της προσέγγιση στο θέμα της προσφυγιάς μόνο συγκίνηση μπορεί να γεμίσει σε όποιον θέλει ακόμα να λέγεται άνθρωπος.