ΕΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΟ ΠΛΗΘΟΣ

Το "Ένα Πρόσωπο στο Πλήθος" αφηγείται την ιστορία του Αμπουσιαμ, ενός παλαιστίνιου πρόσφυγα, που γεννήθηκε, μεγάλωσε, έζησε σε ένα camp στον Λίβανο, μόνο και μόνο για να βρεθεί πάλι σε ένα camp, στον Ελαιώνα. Εκείνο που θέλει πια, είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να βρεθεί με την οικογένεια του στην Γερμανία.

Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Αθηναίος

Μοντάζ: Νεκτάριος Σουλδάτος

Έρευνα/Ερμηνεία/Μετάφραση: Ντάφερ Χαμντί

Σύμβουλος Σκηνοθεσίας/Σεναρίου: Βασίλης Λουλές

Τεχνικός Σύμβουλος: Δανάη Μανουσαρίδη

 

Συνέντευξη Σκηνοθέτη

Διάλεξα το θέμα των προσφύγων  γιατί πιστεύω ότι είναι ένα θέμα που αγγίζει τους πάντες και γιατί είναι μια κατάσταση που πλέον έχει γίνει τεράστια και δυστυχώς αποτελεί καθημερινότητα.

Γνωρίζοντας τους πρωταγωνιστές στα ντοκιμαντέρ μου ένοιωσα, σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό, το τι έχουν περάσει αυτοί οι άνθρωποι και το τι έχουν να περάσουν ακόμα, και πόσο πρέπει ο οποιοσδήποτε να κατανοήσει πόσο άσχημα είναι η κατάσταση τους.

Αυτά που έμαθα για το προσφυγικό, στα γυρίσματα των ντοκιμαντέρ, είναι κυρίως ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν και εμάς. Θα μπορούσαμε να ήμασταν εμείς στην θέση τους. Δεν ξέρουμε αν και η δική μας μοίρα μας φερθεί τόσο σκληρά όσο σκληρά φέρθηκε και σε αυτούς. Το μόνο που μένει είναι να τους κατανοήσουμε και να τους συμπαρασταθούμε όσο μπορούμε περισσότερο γιατί το ίδιο θα θέλαμε και για εμάς αν είχαμε την ατυχία τους.