Στο Μαρούσι το Home New Home 

Προβολές του προγράμματος Home New Home απο το StoryDoc στην εκδήλωση «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ» που διοργανώνεται απο το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης της Ισότιμης Συνύπαρξης. Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στην Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» την Παρασκευή 1/6, ώρα 20:00.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και το περιεχόμενο της δράσης:

 

 

  ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ»

(υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος)

  

Το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης της Ισότιμης Συνύπαρξης, θεωρώντας ότι η γνωριμία με το διαφορετικό και η άμβλυνση των κοινωνικών στερεότυπων αποτελεί βασική προϋπόθεση για την αρμονική συνύπαρξη των ανθρώπων, διοργανώνει την ενημερωτική δράση «ΜΑΘΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟ»,  με στόχο την κοινωνική παρέμβαση και συζήτηση, πάνω στο υπαρκτό ζήτημα της ενσωμάτωσης των προσφύγων στην Ελληνική κοινωνία και την οικονομία.

 

Πρώτος σταθμός του ταξιδιού μας η Δημοτική Ολυμπιακή Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (πλατεία Ηρώων, έναντι Βας. Σοφίας 85, Μαρούσι), όπου θα συν-εκτεθούν η έκθεση ζωγραφικής  Με το βλέμμα στο Χάρτη  του εικαστικού Γιάννη Χρηστάκου, σε μια διαδραστική «συνύπαρξη & συνομιλία» με την έκθεση φωτογραφίας  Το άλλο πρόσωπο του Σπύρου Βαγγελάκη.

 

Μέσα από διαφορετικά εικαστικά εργαλεία, οι δύο καλλιτέχνες προσεγγίζουν με τη δική τους ματιά τις δύο όψεις του προσφυγικού φαινομένου. Την αέναη μετακίνηση των πληθυσμών, αποτυπωμένη,  υπερβατικά, πάνω στο ταμπλό του χάρτη, σε αντιδιαστολή με το δραματικό στοιχείο του πρόσφυγα, ως ανθρώπινης ύπαρξης, δοσμένο από τον ρεαλιστικό φακό της φωτογραφικής μηχανής. 

 

Η διοργάνωση τελεί  υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, η οποία αναγνωρίζοντας την ανάγκη της κοινωνικής ενσωμάτωσης, ενθαρρύνει κάθε πρωτοβουλία που συμβάλλει στον διάλογο  και απαντάει στο κρίσιμο ζήτημα της βιώσιμης συνύπαρξης και της κοινωνικής συνοχής.

 

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:  25 Μαίου – 5 Ιουνίου 2018.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ:   Ελεύθερη για το κοινό

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ:

  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25/5, ώρα 20:00. Εγκαίνια από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ και Δήμαρχο Αμαρουσίου, κ. Γιώργο Πατούλη.
  • ΤΕΤΑΡΤΗ 30/5, ώρα 20: ΒΡΑΔΥΑ ΝΑΟΥΣΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ο Σύλλογος των εν Αθήναις Ναουσσαίων, θα παρουσιάσει το βιβλίο της κας Ευθυμούλας Μπαμπάτση, ¨Κορασόν¨. Μουσική από τη Νάουσα θα πλαισιώσουν την εκδήλωση
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/6, ώρα 20:00. ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ. Η ΑΜΚΕ STORYDOC, εκπαιδευτικό ινστιτούτο για την παραγωγή ντοκιμαντέρ, θα προβάλει επιλεγμένα ντοκιμαντέρ, τα οποία δημιουργήθηκαν από έλληνες και πρόσφυγες, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης «Home New Home» σε Αθήνα, Μυτιλήνη, Λίβανο, Παλαιστίνη, Ιορδανία και Τουρκία. 

 

 

                     ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ Κ.Ε.Δ.Ε.