Άλλο ένα βραβείο για ταινία που αναπτύχθηκε στο Home New Home!


Νέα τιμητική διάκριση  για τη συλλογή ταινιών Home New Home.
Το ντοκιμαντέρ "ΑΜΕΤΟΧΟ ΘΡΑΝΙΟ" απέσπασε πρώτο βραβείο στις ταινίες τεκμηρίωσης στο 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό ταινιών Μικρού Μήκους.
Συγχαρητήρια στη δημιουργική ομάδα του 4ου ΓΕΛ Αλίμου (εκπαιδευτικοί και μαθητές): Βασιλική Καράγιωργα, Φανή Πύρζα, Δέσποινα Παπαχαραλάμπους, Εργίνα Σούλη, Ελεάννα Τίλα, Αλεξάνδρα Ταγαρούλια-Παπακωνσταντίνου, Γιάννης Φώσκολος
Σύμβουλος Σκηνοθεσίας-Σεναρίου ήταν ο Κώστας Σπυρόπουλος.
Περίληψη της ταινίας: Σε ένα γενικό λύκειο, οι μαθητές αποκαμωμένοι από την πίεση των εξετάσεων και των φροντιστηρίων «αισθάνονται τύψεις αν διαβάσουν, έστω για λίγο, π.χ. ιστορία αντί για το μάθημα κατεύθυνσης». Το προσφυγικό ζήτημα, αν τους απασχολεί, δεν είναι κάτι παραπάνω από ένα ακόμα θεωρητικό κοινωνικοπολιτικό πρόβλημα. Η συνάντηση με έφηβους πρόσφυγες αλλάζει τη στάση τους και οδηγεί την Ελεάνα και την Αλεξάνδρα σε αποφάσεις για το μέλλον τους.

Η ταινία αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του Home New Home ένα πρόγραμμα του StoryDoc, με ένα ευρύ δίκτυο συνεργατών: Δήμος Αθηναίων, Ανοιχτά Σχολεία ( Η δράση με τίτλο Home - New Home υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτά Σχολεία, μια πρωτοβουλία του Δήμου Αθηναίων, με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.), Περιφέρεια Αττικής, ενώ η ιστοσελίδα που φιλοξενεί τη δράση και τις ταινίες και η εκπαίδευση των προσφύγων είναι μια δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Η δράση Home New Home είχε την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.