Διπλή Διάκριση της ταινίας "Παίζοντας με το Φακό"

Νέα τιμητική διάκριση  για τη συλλογή ταινιών Home New Home. Το ντοκιμαντέρ "Παίζοντας με το Φακό" απέσπασε δύο βραβεία στο διαγωνισμό Filmmakers 2018. Βραβείο καλύτερου Μονταζ και  τρίτο Βραβείο καλύτερης ταινίας τεκμηρίωσης. Συγχαρητήρια στη δημιουργική ομάδα:

Sazie, Bachar, Nazaneen, Jahanzib, Omar, Zainab, Ameen (έφηβοι πρόσφυγες απο το Αφγανιστάν) και στους εκπαιδευτικούς Νίκο Κατσό και  Χρήστο Στεφάνου. οι οποίοι επιμελήθηκαν το μονταζ και συμμετείχαν στα σεμινάρια πλάι πλάι με τους μαθητές πρόσφυγες.

Σύμβουλος Σκηνοθεσίας-Σεναρίου ήταν η  Μαρία Πεσλή.

Έφηβοι πρόσφυγες  μαθητές/τριες από τη Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων του Ελαιώνα συμμετείχαν  στα εργαστήρια ντοκιμαντέρ "Home New Home" του StoryDoc. Πιάνοντας την κάμερα για να κινηματογραφήσουν και να κινηματογραφηθούν, μιλούν για τη ζωή τους, δείχνουν την καθημερινότητά τους στην εκπαιδευτική δομή του Υπουργείου Παιδείας στον Ελαιώνα  και δημιουργούν ένα συμμετοχικό βίντεο. Τα εργαστήρια Home New Home διεξάγονται στο πλαίσιο του προγράμματος Ανοιχτα Σχολεία του Δήμου Αθηναίων με αποκλειστικό δωρητή το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο υποστήριξε και την εκπαίδευση των προσφύγων

Η Σαζιέ, η Ναζανίν και ο Μπασάρ είναι τρεις από αυτούς. Η πρόοδός τους στα ελληνικά αποτυπώθηκε στη συμμετοχή τους στην τελετή βράβευσης  στις 21 Απριλίου στο Αμφιθέατρο του Κολλεγίου.

Δειτε το βιντεο..